Phalinn Ooi

By: Phalinn Ooi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Apr-2009 14:14 Email | Share | Bookmark
Beat Me Out Of Me


Melia Hotel, Jalan Imbi


Location

- Ramai bertanya-tanya dari mana saya mengambil gambar permandangan Kuala Lumpur dalam entri-entri sebelum ini.

- Koleksi gambar diambil dari Berjaya Hotel, Jalan Imbi. Kat tingkat 15 terletak swimming pool hotel tersebut. Naiklah ke situ buat buat kononnya hendak berenang. Tapi janganlah pakai spender atau bikini two pieces sahaja ketika hendak menaiki lif dari bawah. Nanti pak guard warga Nepal itu akan bertanya pula "Hello adik, apa pasai pakai seluar dalam sahaja? Lu superman ka?"

Outiside CM, In front of Yusoof, the second best teh tarik in town.


Central Market/Pasar Pertengahan

- Tumpuan saya untuk memberi fokus kepada bendera Malaysia di gerai langsat serta rambutan brother di central market ini terganggu dengan kelibat orang ramai yang lalu lalang memandang saya.

- Terpaksa merendahkan shutter speed (1/6) sambil berkata kepada mereka "Ye, Ye sayalah artis terkenal dalam tv semalam tu".

- Bagi pelancong dari luar KL/Malaysia, cara-cara untuk berurus niaga, jual beli di pasar-pasar tempatan boleh di baca di SINI. Entry mantap oleh saudari Dinda Elliot.

Leopard's Tail


Ekor Harimau Bintang

Ekor harimau bintang yang lentik. Ini adalah harimau bintang yang sama seperti gambar gambar sebelum ini.

Chuck's (Taylor


Kasut jogging

Kasut jogging orang yang tidak mampu membeli kasut nike/adidas berharga rm200-500 seperti orang lain. Baru sekali je jogging kat Pilah ni. Ingat dah jumpa route baik punya untuk jogging, last2 ada anjing kat satu rumah ni. Gate dia memang sentiasa terbukak. Kena cari jalan lain. Bukannya takut anjing, tapi malas nak layan karenah anjing mengikut orang jogging.

Mee Kari Restoran Little Cheras, Taman Midah


Mee Kari

Mee kari untuk orang bujang yang tinggal dengan mak bapak. Cara menyediakan: bukak tudung saji, makan.

Twin towers


Jambatan

Jambatan Petronas Twin Towers. Saya tak pernah naik lagi.

Mandrill


Beruk

Gaduh mulut ngan orang Kelantan memang syok. "Nate beruk mu aaa". "Nate de coco mu aaa". Semua keluar. Tapi syok sebenarnya member2 ngan orang Kelantan ni, diorang power kick boxing. Kalau ada masalah je, call diorang settlekan.

Gambar menunjukkan beruk jantan dari jenis Mandrill sedang merenung masa hadapan. Zoo Melaka.

Kuil


Kuil & Singa

Atas: Kuil di Kuala Pilah. Tepi jalan je, jalan ke arah bandar Pilah

Bawah: Singa jantan Afrika yang bajet dapat jadi model filem Khronikal Puteri Narnia. Overexposed sket aa gambar. Sket je.

Lion



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net